Urządzasz imprezę w domu, bankiet lub spotkanie biznesowe i szukasz alternatywy dla samodzielnego przygotowywania potraw? Postaw na catering, ciesząc się daniami jak z restauracji w dowolnym miejscu! Dowiedz się, na czym polega obsługa cateringowa oraz z czego może się składać menu.
Dlaczego warto postawić na catering okazjonalny?
Organizujesz urodziny w domu lub na wynajętej sali? A może chcesz zaprosić gości na konferencję lub spotkanie firmowe? W tych oraz innych przypadkach świetną alternatywą dla samodzielnego przygotowywania potraw jest postawienie na usługi restauracji, proponującej obsługę cateringową.
Na czym polega obsługa cateringowa? Ciepłe i gotowe do spożycia posiłki dostarczane są wprost pod wskazany adres, na platerach, deskach czy talerzach. W zależności od wybranej formy cateringu może się on składać z:
- przystawek,
- zup,
- dań głównych,
- deserów,
- przekąsek,
- zimnego bufetu.
To, co w nim będzie się znajdować oraz w jakiej ilości zależy od preferencji i potrzeb konkretnego klienta.
Na jakie okazje można wybrać catering?
Catering z restauracji świetnie sprawdzi się zarówno w przypadku małych, kameralnych okazji, takich jak obiad rodzinny czy niewielkie wesele, jak i dużych, wieloosobowych przyjęć czy imprez okolicznościowych w tym wesel, studniówek, balów gimnazjalnych, szkoleń czy konferencji. Restauracje Spółdzielni Gastronomicznej w Bydgoszczy zajmują się także obsługą wszelkiego rodzaju imprez firmowych, w tym bankietów, koktajli oraz przerw kawowych i lunchowych. Oferta dostosowana jest do indywidualnych potrzeb każdego klienta, zarówno pod względem ilości, jak i rodzaju prezentowanych potraw.
Cateringowa obsługa imprez okolicznościowych w Bydgoszczy
Niektóre restauracje należące do Spółdzielni Gastronomicznej w Bydgoszczy proponują usługi cateringu okolicznościowego. Wymienić tutaj można restaurację Telimena, Tango, Gerwazy czy Pod Dębem. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami oferty.