Czym należy się kierować podczas wyboru cateringu z restauracji?

Impreza firmowa nie może obejść się bez pysznego jedzenia, które pozwoli na dłuższą i przyjemniejszą integrację całej załogi. Różnorodna oferta potraw cateringowych pozwoli na ich dobranie do odpowiedniej okazji, liczby uczestników przyjęcia czy preferencji gości. Poznaj zasady, którymi należy kierować się, wybierając catering na firmową imprezę.

Czym należy się kierować podczas wyboru cateringu z restauracji?

Dopasuj potrawy do charakteru przyjęcia

Zupełnie inne potrawy sprawdzą się na firmowym obiedzie, a inne dania przygotować trzeba na wieczorną lub całonocną imprezę. Zaplanuj, jak długo ma potrwać spotkanie i dopasuj do tego charakter potraw, ich ilość i wielkość. Dzięki temu zyskasz pewność, że nikt nie wyjdzie z przyjęcia głodny lub przeciwnie – unikniesz marnowania dużej ilości niedokończonego jedzenia. 

Nie zapomnij o indywidualnych potrzebach pracowników

Przed wyborem odpowiedniego cateringu zapytaj swoich pracowników o indywidualne potrzeby. Może wśród nich znajdują się osoby z alergiami pokarmowymi lub takie, które nie jedzą mięsa? Szerokie możliwości związane z dopasowaniem cateringu sprawiają, że bez problemu będziesz w stanie zmodyfikować menu tak, aby nikt nie poczuł się pominięty i każdy mógł skosztować przygotowanych na dane przyjęcie potraw.

Dania dopasowane do gustu wszystkich

Aby catering był udany, ważne jest, aby w miarę możliwości dopasować go do gustu wszystkich uczestników przyjęcia. Najlepiej postawić na najbardziej uniwersalne rozwiązania, takie jak proponowane przez restauracje Bydgoskiej Spółdzielni Gastronomicznej cateringi z klasycznymi daniami kuchni polskiej. Dostępne są one zarówno w formie przystawek, ciepłych i zimnych przekąsek, jak i dań obiadowych, a ich szeroki wybór sprawia, że każdy bez problemu znajdzie w nich coś dla siebie. Sprawdź ofertę cateringu restauracji, takich jak Restauracja Telimena, Restauracja pod Dębem, Restauracja Tango czy Gerwazy