Planowanie wesela wiąże się z trudnymi wyborami. Staramy się przewidzieć wszystkie możliwe sytuacje, tak aby wszyscy goście byli zadowoleni. Stajemy przed decyzjami, które nie zawsze są łatwe. Organizacja wesela w restauracji to wyzwanie, które stoi przed Młodą Parą, ale również przed całą obsługą w restauracji.
Stół wiejski na weselu
Tradycyjne zimne przekąski na polskim weselu — czyli stół wiejski. Dawniej była to oczywista atrakcja na każdym polskim weselu, czy w dzisiejszych czasach również tak jest? Wszystko zależy od charakteru wesela, w jakim Młoda Para zdecyduje się je wyprawić. Dla wielu gości będzie to niecodzienna okazja do skosztowania tradycyjnych polskich przysmaków. Na stole wiejskim często można spotkać również lokalne specjały, z którego słynie dane miasto czy region.
Słodki stół na weselu
Słodkie stoły to już nie tylko i wyłącznie zestawienie ciast. Obecnie słodkie stoły składają się z wielu wyrobów cukierniczych tworzących aranżację, która zachęca do skosztowania. Na słodkich stołach można znaleźć lizaki, babeczki, różnego rodzaju ciasta oraz mini desery. Jeżeli jest taka możliwość, możemy nawet kolorystycznie i tematycznie dopasować słodki stół do tematyki naszego wesela — wtedy efekt wizualny jest jeszcze lepszy! Słodki stół jest atrakcją dla dorosłych oraz dzieci. Jeżeli chcemy, możemy również zadbać o desery dedykowane specjalnie dla dzieci, wplatając w aranżację np. postaci z bajek.
Organizacja wesela w restauracji
Z wyborem stołu wiejskiego lub słodkiego i innymi decyzjami związanymi z organizacją wesela pomoże ci doświadczony zespół w restauracjach Spółdzielni Gastronomicznej. Sprawdź ofertę naszych restauracji i zorganizuj swoje wymarzone wesele. Wiemy, jak bardzo ważny jest ten dzień, dlatego gwarantujemy profesjonalną obsługę i miłą atmosferę.
Sprawdź ofertę restauracji Spółdzielni Gastronomicznej!